Allmänt

Tio tips för nya direktörer

Det viktigaste för en ny VD eller koncernchef att göra när du tar över rollen som verkställande direktör är att acceptera det ansvar som följer med den. När en ny verkställande direktör utses kommer alla bågar av verkställande kommittéer att vara upp och ner med att räkna ut ansvarsområden, agendor och hinder som kommer att stå i deras väg. Detta är ett särskilt kritiskt ögonblick för den nya verkställande direktören som måste lära sig att kavla upp ärmarna och lösa problem när de dyker upp, och folk kommer också att titta på.

Under mina många år som konsult och utbildare inom ledarskap har jag sett att många nya byråchefer och presidenter ofta gör felsteg eller misslyckas med att få saker och ting gjorda eftersom de inte har räknat med några särskilt knepiga hinder eller utmaningar. Jag ledde en workshop förra veckan under den andra veckan i juni vid en nationell chefsförening i Florida, och den fokuserade på två av dessa ”oväntade” utmaningar.

Vi inledde workshopen med att titta på de tolv viktigaste stegen som en ny byråchef bör ta när han eller hon blir chef:

1) Utveckla en vision.Se till att visionen antas och kommuniceras som en del av den ständiga kommunikationen inom din organisation. Mitt fokus låg på att reproducera din byrås respektabla image och samtidigt skydda din byrås interna uppförande och rykte på marknaden.

2) Gör en strategisk plan.Se till att planen innehåller motiverande uppdrag och mål och skriv ner dem. På så sätt ser du till att ingenting lämnas åt slumpen. När du planerar din strategiska plan ska du registrera alla aktuella frågor och utmaningar, potentiella hinder, alla olika tillvägagångssätt som du överväger eller kort- och långsiktiga strategier som du kommer att behöva genomföra för att uppnå eller uppfylla ditt uppdrag och dina visioner. Se till att saker och ting är tydliga: BUDGETER, PERTIONER, VÅRDEN,Ett brett spektrum av resurser för finansiering, anställda och deltagare som de är ansvariga för. Detta kommer att hjälpa dig när du arbetar med dessa intressenter.

3) Prioritera återuppbyggnadsaktiviteter. UEFA:s brottning med resurser är spännande och kan begränsas, men insikterna och tidsåtgången kan vara ännu mer skrämmande. Prioritera planeringen av återuppbyggnader genom uppkomsten eller den glödande grunden för laget i särskilda strategiska åtgärder. Borra ner till varje position i laget från vilken TO US och liknande strategiska frågor behandlas. Vårt mål var att känna igen var det är mest troligt att du sätter igång eller fastnar i problem och sedan ge praktiska/mätbara svar för att hjälpa dig att snabbt få saker och ting på rätt spår.

4) Prioritera rekrytering.Begär en omfattande lista över annonser om öppna rekryteringar från olika byråer i styrelsen och begär en faxad kalender över alla dokument som skickats till byråer från nuvarande verkställande direktörer inom en månad efter att du har blivit ordförande. Detta kommer att ge din styrelse ett mycket mer organiserat och strukturerat sätt med vilket de kan granska styrelsens möjligheter.

5) Prioritera raderade utgifter.Tills du har USAday och ett stabilt finansieringsschema som du kan räkna med kan du inte ha någon anställning och/eller inte få stöd från ditt organ alls för att undvika att gå tillbaka på ett löfte eller leverera definierade tjänster vid något tillfälle. Prioritera utraderade utgifter på din lista som du kan William ur ekonomisk press, eller inför beslut om huruvida du ska skära ner på din byrås leverans på jobbet.

6) Prioritera utbildningsfrågor.När du väl har förklarat din auktoritet och vidtagit åtgärder för att skapa stabilitet hos din personal och myndighetens intressenter ska du se till att få det gjort. Jag har sett några verkställande direktörer bocka av listan över utbildning men sedan bara lyfta fram kurser som kan vara acceptabla eller nödvändiga – och sedan bara se över läroplanen eller informationen vid behov. Om du har tilldelat personal från din bakgrund bör du komplettera listan snabbt eftersom de bästa personerna lämnar dig. Prioritera utbildningsprioriteringarna: klinisk granskning, personalstyrkaSuccesfulla seminarier, utbildningskampanjer för utbildning av medlemmar, programövervakning.

7) Prioritera en portfölj av nyckelresurser.Behandla byråns arbetsplats som en TV- eller specialnyhetsstudio. Identifiera snabbt de viktigaste enormt värdefulla resurserna inom din supporterbas och All Organization Alumni och låt dem rutinmässigt skickas till din styrelseordförande och verkställande direktör från tid till annan. Ta kontakt med dem från tid till annan för att hålla dem informerade om din situation. Jag bad en styrelseledamot räkna upp en lista med 30 viktiga resurser och skrev in deras adresser – tillsammans med deras nummer – varje månad. Resultatet blev en enorm frivillig- och givarbas som ofta var fullt engagerad i sitt arbete.

8) Prioritera organisationens rykte.Du etablerade troligen inte ett monopol när du blev chef för byrån, så behandla styrelsen som alla andra gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *