Hur prospektering fungerar

Hur B2B-prospektering fungerar

Här är sanningen. Det mesta av vår framgång med B2B (business-to-business) prospektering kommer från detta: vi gör en lista över företagsnamn och vi ringer dem – en efter en, varje dag.

Vi ansträngde oss i förväg för att få vår lista, men efter det är det bara telefonsamtal och uppföljande mejl.

Vi har upptäckt att det är ganska effektivt för oss att ringa runt 100 samtal om dagen – att få tillbaka 20-30 svar från dessa samtal och ytterligare cirka 30 från InMail och e-postuppföljningar under veckan.

Resultatet av detta? Vi hittar 15-20 riktigt solida prospekt varje vecka, som vanligtvis blir kunder. Och vi kan vanligtvis få en solid 3-5 affärer av dessa utsikter också.

Jag tänker inte ljuga – prospektering är svårt. Men det är också super givande när ditt nummer äntligen kommer upp och du får mötet med prospekten (ännu mer när de säger ja).

E-postprospekteringsverktyg

Här är några verktyg som har fungerat för oss. Ingen av dem kostar mer än $ 100 / månad, och tillsammans täcker de allt vi behöver.

Du kommer att vilja bygga ut en lista med företagsnamn – dessa kan antingen hittas på LinkedIn eller så kanske du har dina egna databaser från tidigare projekt. Vi använder Leadprosp för B2B-prospektering.

Du vill ha ett CRM-verktyg (Customer Relationship Management) som kan hjälpa dig att spåra dina potentiella kunder. Vi har använt Pipedrive, men de är de enda vi känner till med B2B-prospekteringsfunktioner. Tyvärr är CRM nu byggda för säljare som har befintliga relationer med sina potentiella kunder – inte för nya affärsutvecklingsmänniskor